Quantcast

sane troubles when running as a user

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

sane troubles when running as a user

yevg (Bugzilla)
Hello,

I have next trouble. When running as root everything is fine:

root@warp:~# sane-find-scanner |grep libusb
found USB scanner (vendor=0x055f, product=0x021d [USB Scanner],
chip=GT-6816) at libusb:004:002
root@warp:~# scanimage -L
device `gt68xx:libusb:004:002' is a Mustek BearPaw 2400 CU Plus flatbed
scanner

However, when running as user I get this:

phaoost@warp:~$ sane-find-scanner |grep libusb
found USB scanner (vendor=0x055f, product=0x021d, chip=GT-6816?) at
libusb:004:002
phaoost@warp:~$ scanimage -L

No scanners were identified. If you were expecting something different,
check that the scanner is plugged in, turned on and detected by the
sane-find-scanner tool (if appropriate). Please read the documentation
which came with this software (README, FAQ, manpages).

Here is debug output in scanimage:


phaoost@warp:~$ SANE_DEBUG_GT68XX=255 scanimage -L
[sanei_debug] Setting debug level of gt68xx to 255.
[gt68xx] SANE GT68xx backend version 1.0 build 83 from sane-backends
1.0.18-cvs
[gt68xx] sane_init: authorize != null
[gt68xx] sane_init: debug options are enabled, handle with care
[gt68xx] sane_init: little endian machine
[gt68xx] sane_init: reading config file `gt68xx.conf'
[gt68xx] sane_init: config file line 119: trying to attach `usb 0x055f
0x021d'
[gt68xx] attach: start: devp != NULL, may_wait = 0
[gt68xx] attach: trying to open device `libusb:004:002'
[gt68xx] gt68xx_device_new: enter
[gt68xx] gt68xx_device_new:: leave: ok
[gt68xx] gt68xx_device_open: enter: dev=0x645d00
[gt68xx] gt68xx_device_open: sanei_usb_open failed: Access to resource
has been denied
[gt68xx] attach: couldn't open device `libusb:004:002': Access to
resource has been denied
[gt68xx] gt68xx_device_free: enter: dev=0x645d00
[gt68xx] gt68xx_device_free: freeing dev
[gt68xx] gt68xx_device_free: leave: ok
[gt68xx] somewhere: attach (devname, &dev, 0): Access to resource has
been denied
[gt68xx] sane_init: firmware /usr/share/sane/gt68xx/PS2Dfw2.usb can't be
loaded, set device first
[gt68xx] sane_init: exit
[gt68xx] sane_get_devices: start: local_only = false
[gt68xx] sane_get_devices: exit

No scanners were identified. If you were expecting something different,
check that the scanner is plugged in, turned on and detected by the
sane-find-scanner tool (if appropriate). Please read the documentation
which came with this software (README, FAQ, manpages).
[gt68xx] sane_exit: start
[gt68xx] sane_exit: exit

Here some more info:

phaoost@warp:~$ ll -a /proc/bus/usb/004/
total 0
drwxrwxrwx 2 root phaoost  0 2007-07-12 14:13 .
drwxr-xr-x 9 root root     0 2007-07-12 14:13 ..
-rw-rw-rw- 1 root phaoost 43 2007-07-12 14:13 001
-rw-rw-rw- 1 root phaoost 50 2007-07-12 14:13 002
phaoost@warp:~$ ll -a /usr/share/sane/gt68xx/
total 16
drwxr-xr-x 2 root root   41 2007-07-11 18:01 .
drwxr-xr-x 4 root root   85 2007-07-11 20:09 ..
-rw-r--r-- 1 root root 7477 2007-07-11 18:01 PS2Dfw2.usb
-rw-r--r-- 1 root root 7410 2007-07-11 18:01 PS2Dfw.usb
phaoost@warp:~$ lsusb |grep Mustek
Bus 004 Device 002: ID 055f:021d Mustek Systems, Inc. BearPaw 2400 CU Plus

Not sure where is the trouble, please help. Many thanks.


--
sane-standard mailing list: [hidden email]
http://lists.alioth.debian.org/mailman/listinfo/sane-standard
Unsubscribe: Send mail with subject "unsubscribe your_password"
             to  [hidden email]
Loading...